lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen kotona

Koti. Kyllä se Valkeakoski on silti "koti", vaikka Porissa nykyään asunkin. Jo pelkästään Tampereen vierestä ajaminen tuotti sen tunteen, että sinne on kaivannut. Oli ihana olla Valkeakoskella kolme yötä.


Atlaksen ja kissojen, Aapon ja Lassen, kanssa matkustettiin autolla Valkeakoskelle keskiviikkona. Isä on niin ihana, että haki ja kuljetti takaisin Poriin koko karvaisen laumani, kun itse en autoa omista. Kissat olivat takapenkillä kopassa ja Atlas matkusti pelkääjänpaikan jalkatilassa. Kun pentu kasvaa, tästä tulee kyllä hieman ongelma :) Meidän isän auto kun ei ole farmari - todellakaan. Matka meni hyvin, pennulla ei ole vielä millään matkalla ollut mitään pahoinvointia tai vastaavaa. Aina nukkuu koko matkan!

Olo vanhemmilla stressasi mua aika paljon; isompi asunto, kerrostalo myös, piha isompi ja pissalle hankalampi päästää sallitulle alueelle. Heti ensimmäisten tuntien aikana huomasin, että pennun seuraaminen ympäri kämppää oli mahdotonta. Pentu kyllä teki kaikki asiat paperille (tai eteisen matolle, jota äiti ei voinut ottaa pois). Päätin ottaa siis tämän ajan hieman rennommin ja annoin tehdä paperille suurimmanosan asioista - osa kuitenkin edelleen tehtiin ulos.
Oli kyllä mukavaa kun oli muitakin ihmisiä ympärillä. Atlas ei ollut niin perskärpänen kokoajan vaan seurasi myös muita. Kun aamusta äiti, joka usein herää ensimmäisenä, heräsi, hän otti Atlaksen hoiviinsa ja sain jatkaa unia rauhassa pidempään. Tämä pääsiäinen meni oikeasti ihan lomasta - nautin oikein todella paljon.

Käytiin torstaina mummulla ja papalla näyttämässä pentua sekä kummitädilläni.

Mummulla ja papalla oli ihan tylsää, kun äiti piti vaan hihnassa kun oli niin paljon mattoja :')


Kummitädillä oli hoidossa sekarotunen iso koira (lapinkoiraa yms.), se hieman pelotti kun oli niin päällekäyvä. Mutta koiran iiiso luu maistui kyllä mukavasti!

Perjantaina oli myös ohjelmaa. Käytiin Toijalassa kavereideni luona moikkaamassa heidän koiriaan; Una corgia ja Halla australianpaimenkoiraa. Tämä tapaaminen menikin sitten aika mukavasti! Lopulta pentu jo yltyi vähän yrittämään leikkiä koirien kanssa. Toijalaan matkustettiin niin, että Atlas oli kissankopassa matkan. Kissankoppani ovat aika isoja, toinen kissani kun painaa ~7kg :D Reissu meni hyvin ja kopasta ei ollut mitään pahaa sanottavaa!


Una ja Halla opettavat Atlakselle tärkeän taidon; Kerjäämisen!
Mitä se pentu oikeen meinaa?

Tänään sitten matkustettiinkin takaisin Poriin. Matka meni hyvin, lukuunottamatta Lassen tempausta kun kakkasi kissankoppaan puolessavälissä matkaa.. :) Pentu on ollut aika väsynyt, mutta ihmekkös tuo. Ostin Valkeakosken Mustista ja Mirristä DAP-haihduttimen. Nyt odotellaan, olisko tästä mitään apua yksinolojen kanssa - huomenna kun iltavuoro on.
Vähän pelkäsin ottaako sisäsiisteys takapakkia tämän "loman" aikana, sillä suurinosa asioista tuli sisälle vanhemmilla. Toisaalta itse kaipasin tätä lomaa. Hieman tuo Atlas kyllä prinsessoi.. Käydään ulkona heräämisen jälkeen pissalla, sinne pissataan vähän, mutta ei kokonaan ja sit loput sisälle. HUOH sanon minä. Nyt kovat otteet ja kytketään tämä meno pois! :)
Haihduttimen lisäksi Toijalasta saatiin matkaan häkki, jonka käyttöä aletaan harjottelemaan ensiviikolla! Toivotaan, että tämä menee hyvin.

Ps. 10vko tänään!

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Henkinen ja fyysinen väsymys

Atlas on ollut nyt luonani lähemmäksi pari viikkoa ja kyllä on tätä surullisenkuuluisaa "pentublues" tunnetta ollut havaittavissa ajoittain. Pentu on ihana ja jaksaa naurattaa minua tempauksillaan useasti, mutta kyllä omistajan jaksaminen on välillä aika kortilla.

Tiesin, että tämä tulee varsinkin alussa olemaan raskasta ja kyllä sen muuten kestää, mutta tämä henkinen väsymys ja epätoivo välillä kyllä pistää aika raskaaksi tämän :) Välillä on hyviä päiviä ja tuntuu kaikki onnistuvan, välillä tuntuu ettei mikään onnistu - kuten tänään. Kaikki kakat ja pissat tulee sisälle, vaikka kuinka käy useasti päivässä ulkona. Mihinkään ei jakseta keskittyä ja sitten on vielä tämä sheltille ominainen paimentaminen alkanu :D huoh.

Atlas 7vko
Atlas 7vko

Tiesin kyllä osittain mihin pääni pistin kun koiran yksinään hommasin. En kadu päätöstäni ja uskon sen antavan enemmän kuin se ottaa loppupeleissä. Silti näitä epätoivon pilkahduksia on kyllä nyt taas ollut tänään useasti. Tuntuu, että kokoajan pitää hirveästi tsempata, jotta koirasta saisi kunnollisen aikuisena.. :D

Mutta nämä pari viikkoa on mennyt ihan mukavasti. Pissa/kakka rumba on alkanut todenteolla ja sisäsiisteyttä yritetään opetella. Atlas nukkuu korkeassa sängyssä kanssani, joten ei vaeltele ympäri kämppää yöllä pissien. Yöllä se herättää minut kun on hätä ja mennään suoraan pihalle asioille. Yöllä tämä toimii melko hyvin, mutta päivällä pentu on kyl aika hankala sisäsiisteyden kanssa.. Vaikka ei voi liikoja odottaa huomenna 9vko pennulta :) Kärsivällisyyttä..

Atlas on alkanut oppia käskyjä istu, alas, jätä, kosketa, katso, tänne jne. Jokaisessa on hiomista, pentu kun tuntuu innostuvan liikaa ja hyppii ja pomppii. Myös hyppimisen poiskytkemistä harjoitellaan kokoajan.
Yksinolot ovat varmasti pennulle hankalia ja sydäntä riistääkin usein kun joutuu pennun jättämään yksin, mutta se on asia mikä on vain opeteltava. Tähän liittyen Atlas herääkin sisällä aina jos liikun johonkin - vahtii minua raukka :/



Atlaksen mielestä on aivan tylsää, kun kissat menevät kiipeilypuuhun eivätkä leiki hänen kanssaan jahtausleikkejä :D Aapo on pari kertaa näyttänyt Atlakselle hänen oikean paikkansa, eikä Atlas enää Aapoa jahtaakkaan. Lasse on senverran kiltti, että ei ole tehnyt mitään. Sietää koiraa paremmin, mutta tästä johtuen Atlas sitten paimentaa Lassea :D Voi tätä elämää..

Käytiin myös junareissulla Harjavallassa moikkaamassa Eveä ja hänen koiria. Junareissu meni hyvin! Vähän uikutusta alussa, mutta sitten oltiin ihan hiljaa ja rauhallisesti - ihmeteltiin vaan. Even kaksi isoa labbista olivat hieman pelottavia, että Atlas ei uskaltanut oikein ottaa kontaktia, mutta mielenkiinnolla se silti katseli menoa :)

Ensiviikolla menen Atlaksen ja kissojen kanssa Valkeakoskelle vanhemmille. Saa nähä miten tämä menee! Äidin käskin jo ottaa mattoja pois lattioilta, jotta ei parhaat matot ole pissassa. Kerrostalo on isompi ja kerrostalon piha on isompi, jonka alueelle ei siis saa pissata. Mutta ehkäpä tämä :) Pitäisi samalla reissulla mennä käymään Toijalassa moikkaamassa kaverin kahta koiraa! Siinä ainakin hieman pienempiä koiria, jos vaikka toinen uskaltaisi vähän leikkiä!


Nöpönenä 8,5vko nukkuu kainalossa

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Atlas

Tänään haettiin Even kanssa ihana kultapoju, Mistelin Umberto "Atlas" uuteen kotiin.

Kenneliin mentäessä oli paikalla Atlaksen lisäksi hänen sisko sekä toisesta pentueesta kaksi pentua. Atlas tuli ensimmäisenä siskonsa kanssa moikkaamaan. Sisko hyppi vasten lähes kokoajan, mutta Atlas vaan moikkasi ja lähti tekemään omia juttujaan :) Tästä olen hyvin tyytyväinen, heti osotti rohkeutta ja omatoimisuutta. Sisko itki ja haukkui ja vinkui kokoajan kun häntä ei huomioitu.

Matka kotio meni hyvin. Alussa tuntu, että pentu oli enemmänkin innoissaan, kunnes iski pieni paniikki, että mihis hän nyt onkaan menossa. Hetken itkettyä tulikin sitten uni ja Atlas nukkui lähes koko matkan :)


Pieni pysähtyminen tehtiin Even kanssa hänen luonaan ja vihdoin tämän jälkeen ajettiin asunnolloni. Oven avattua tuli Aapo-kissa heti vastaan ovella. Selkä meni kaarelle, karvat nousivat pystyyn ja sähinä pääsi - täysin oletettava reaktio! Atlaksen laskin maahan, se meni haistamaan Aapoa. Aapo antoi haistaa, mutta lähti menemään. Sitten Atlas menikin liian lähelle ja sai tassuta, ei kuitenkaan kynnellä. Omasta mielestäni parempi vain kun näyttää heti missä koiran paikka on! :D Lasse-kissa katteli pitkään ikkunalaudalta menoa ja nyt on suhteellisen rauhallisesti liikkunut ympäriinsä, käynyt välillä morjenstamassa. Ei pidä kun hokea itselleen, että "Ajallaan, ajallaan..".

Nyt ollaan sit ravattu ulkona aina heräämisen jälkeen. Sit leikitty ja vähän syöty ja sit taas nukuttu. Ehkä tämä tästä kunhan Atlas tottuu täällä olemaan ja kissat tottuvat uuteen karvaiseen velipuoleen ;) 







tiistai 5. maaliskuuta 2013

Valmistautumista Atlas "Raketti" Seppäsen saapumiseen!

Viimeinen viikko or so on mennyt henkisesti, fyysisesti ja materialistisesti (hieno sana, eikö) valmistautumiseen pennun saapumiseen. Atlas saapuu toivottavasti luokseni tämän viikon lauantaina! Whii, voi että kun jännittää. Innoissaan olen, samalla jännittää kisujen reakoiminen :)

Shoppailin rakkaan Even aka Koiragurun opastuksella Peten koiratarvikkeessa ja ostin kaikkea tarpeellista ennenkuin pentu saapuu!


-Vähän pureskeltavaa ja treeninameja (ostettu kylläkin eri kaupasta)
-Hurtan koivunvärinen heijastintalutin
-Kusse & Kutta puolikiristävä pörröpanta
-Metalliset ruoka-astiat x 2
-Sydänkuvioisia kakkapusseja (:D)
-Safarin combo harja
-Vivog kynsisakset
-Kong
-Kong Braidz Monkey
ja kuvasta puuttuu vielä Skinneez pesukarhupehmolelu sekä joitakin "puruluita".


Näiden lisäksi kävin Aneten avustuksella Agrimarketista hakemassa J&V penturuokaa sekä kompostikehikkoja. Lisäksi löysin Hong Kongista halvalla (5e) yksinkertaisen pedin.
Kompostikehikoista tänään perusteellisen siivouksen ja mattojen vaatehuoneeseen siirtämisen jälkeen rakensin aitauksen. Aitaus/häkki/kehikko mikä vaan, tulee toimimaan pennun oleskelupaikkana silloin kun en ole kotona. Ainakin niin kauan kunnes pentu oppii sisäsiistiksi.





Pohjalle laitoin kevytsuojapeitteestä (4e tarjouksessa!) leikatun palan suojaamaan laminaattia. Töistä olen työkavereideni ehdotuksesta "saanut" ns. kroonikkovaippoja, joilla ainakin näin alkuun vuorasin aitauksen pohjan. Aitaus on mielestäni hyvän kokonen ja toimii hyvin, jopa kun koira kasvaa hieman isommaksi.

Muuten koti alkaakin olemaan aika valmis pennun tulemiseen! Ruokaa on valmiina, tarvittavat tavarat on ja aitaus on rakennettu. Enää tarvitsee sähköjohtoja (joita tälläisen nörtin kämpästä löytyy..) siistiä, piilotella ja ylimääräiset irroittaa. Ostin pidemmän nettijohdonkin vihdoin. Jo muuton alusta asti on nettijohto mennyt keskeltä olohuonetta.. :) Nyt sen saa sitten kulkemaan reunoja pitkin!

Ps. Atlas sai ensimmäisen lempinimen, vaikka ei ole vielä edes saapunut. Raketti. Eve näki mitä kummallisimpaa unta, jossa koirani juoksi pitkin seiniä rakettimaisesti.. :D