tiistai 12. marraskuuta 2013

Agilitya!

Pitkästä aikaa päivitystä tästäkin asiasta.

Agility on asia, josta sekä omistaja että koira silminnähden nauttii. Hyppääminen toiselta ohjaajalta alkeiskurssinn jälkeen toiselle, on aika paljon vaikuttanu meijän edistymiseen. Ohjaus-/opetustapa on hyvin eri, mutta nautin kyllä tästä ohjaustavasta paljon, joten päätöstä en todellakaan kadu. Meillä kuitenkin tullut vastaan useita ongelmia, joihin aiotaankin ens viikosta lähtien treeneissä alkaa kunnolla ohjaajan kanssa paneutumaan.
Ensimmäisenä on tietty ohjaajan hitaus ja kaksi vasenta jalkaa, mutta tämä nyt tulee vain harjoittelemalla. Muistan radat aika helposti ja tiedän miten pitäisi kääntyä, mutta siinä kauheassa vauhdissa unohdan sen.
Toiseksi, Atlaksen varastaminen. Atlas rakastaa tätä lajia niin paljon, että varastaa asenteella "Mä TIEDÄN jo mitä mun pitää tehä, nyt mennään senkin hidas mato".. Malttia aluissa aletaan treenaamaan, sillä tänään radalle lähtö otti VIISI yritystä, jotta oikeasti päästiin kokeilemaan. Tämä viä kamalasti treeniaikaa.
Kolmanneksi - kepit. Oma piha on liian pieni, vaikka omistankin 10kpl keppejä, että saisin ne tuohon järkevästi. Ilmat olleet surkeita ja sisälle ei pääse treenaamaan. Harjotellaan 2x2 kepeillä ja ne on nyt sen 5-6cm auki - olleet jo usean viikon. Atlaksen keskittyminen vielä, tottakai koska pentu on, on hyvin rajallista, joten vieressä treenaava koira hämmentää kovasti :) Tämän päivän treeneissä oli ongelmana keskimmäisen keppiparin ohitus, mutta pienellä vaivannäöllä se saatiin korjattua. Voi kepit sentään..
Yksi asia sentään alkaa sujua; kontaktit. Oikeastaan harjoitellaan vasta asentoa ja Atlas tänään 5min treenin aikana ymmärsi asennon laatikon päällä (tietokoneen näytönohjaimen vanha laatikko.. :D). Treenejä jatketaan!

Leikin nyt sit vielä vähän ohjelmalla ja piirtelin tämän päivän rataa.


Tykkäsin tästä radasta aika paljon itseasiassa. Ongelmana ensin oli tämä jo aiemmin mainittava varastelu. Tämän jälkeen tuli ongelmaksi kolmos esteelle kääntö "kierrä" -käskyllä, jota ei olla paljoa treenattu. Putken Atlas menee niin lujaa, että olen aina myöhässä. Vitonen, kutonen ja seiska meni hyvin. Seiskan ja kasin väliin olisi tullut valssi, jonka unohdin KOKOAJAN! En ymmärrä. Tasan tarkkaan tiesin, että se siihen tehdään, mutta ei :D Koira luki esteitä loistavasti ja vaikka itse olinkin hidas kun valssinkin unohdin, niin koira meni huutamalla radan loppuun. Tässä ainakin kehitytty - koira lukee rataa aika mukavasti jo!

Mutta on tämä silti niin mukava laji, vaikka välillä (lähinnä oman tyhmyyden takia) hiuksia revinkin!
Meillä tämän lisäksi alkaa 26. päivä TOKO! Ihanaa. Tätä on odotettu. Kurssi olisi alkanut jo pari kuukautta sitten myös, mutta halusin vielä hetken odottaa, jotta saatiin koiralle malttia ja päästiin pahimmasta teinivaiheesta hetkeksi pois. Nyt se sitten alkaakin ja en malttaisi millään odottaa!

Viikonloppuna myös Jyväskylän KV, johon ilmoitettu 148 shelttiä.. Pakko kyllä sanoa, että kyllä sieltä korkeintaan se H tulee, joka varmasti harmittaa, mutta tuolla määrällä niiden konkareiden joukossa ei alle 10kk pennulta voi paljoa olettaa.. Oh well!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti