lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen kotona

Koti. Kyllä se Valkeakoski on silti "koti", vaikka Porissa nykyään asunkin. Jo pelkästään Tampereen vierestä ajaminen tuotti sen tunteen, että sinne on kaivannut. Oli ihana olla Valkeakoskella kolme yötä.


Atlaksen ja kissojen, Aapon ja Lassen, kanssa matkustettiin autolla Valkeakoskelle keskiviikkona. Isä on niin ihana, että haki ja kuljetti takaisin Poriin koko karvaisen laumani, kun itse en autoa omista. Kissat olivat takapenkillä kopassa ja Atlas matkusti pelkääjänpaikan jalkatilassa. Kun pentu kasvaa, tästä tulee kyllä hieman ongelma :) Meidän isän auto kun ei ole farmari - todellakaan. Matka meni hyvin, pennulla ei ole vielä millään matkalla ollut mitään pahoinvointia tai vastaavaa. Aina nukkuu koko matkan!

Olo vanhemmilla stressasi mua aika paljon; isompi asunto, kerrostalo myös, piha isompi ja pissalle hankalampi päästää sallitulle alueelle. Heti ensimmäisten tuntien aikana huomasin, että pennun seuraaminen ympäri kämppää oli mahdotonta. Pentu kyllä teki kaikki asiat paperille (tai eteisen matolle, jota äiti ei voinut ottaa pois). Päätin ottaa siis tämän ajan hieman rennommin ja annoin tehdä paperille suurimmanosan asioista - osa kuitenkin edelleen tehtiin ulos.
Oli kyllä mukavaa kun oli muitakin ihmisiä ympärillä. Atlas ei ollut niin perskärpänen kokoajan vaan seurasi myös muita. Kun aamusta äiti, joka usein herää ensimmäisenä, heräsi, hän otti Atlaksen hoiviinsa ja sain jatkaa unia rauhassa pidempään. Tämä pääsiäinen meni oikeasti ihan lomasta - nautin oikein todella paljon.

Käytiin torstaina mummulla ja papalla näyttämässä pentua sekä kummitädilläni.

Mummulla ja papalla oli ihan tylsää, kun äiti piti vaan hihnassa kun oli niin paljon mattoja :')


Kummitädillä oli hoidossa sekarotunen iso koira (lapinkoiraa yms.), se hieman pelotti kun oli niin päällekäyvä. Mutta koiran iiiso luu maistui kyllä mukavasti!

Perjantaina oli myös ohjelmaa. Käytiin Toijalassa kavereideni luona moikkaamassa heidän koiriaan; Una corgia ja Halla australianpaimenkoiraa. Tämä tapaaminen menikin sitten aika mukavasti! Lopulta pentu jo yltyi vähän yrittämään leikkiä koirien kanssa. Toijalaan matkustettiin niin, että Atlas oli kissankopassa matkan. Kissankoppani ovat aika isoja, toinen kissani kun painaa ~7kg :D Reissu meni hyvin ja kopasta ei ollut mitään pahaa sanottavaa!


Una ja Halla opettavat Atlakselle tärkeän taidon; Kerjäämisen!
Mitä se pentu oikeen meinaa?

Tänään sitten matkustettiinkin takaisin Poriin. Matka meni hyvin, lukuunottamatta Lassen tempausta kun kakkasi kissankoppaan puolessavälissä matkaa.. :) Pentu on ollut aika väsynyt, mutta ihmekkös tuo. Ostin Valkeakosken Mustista ja Mirristä DAP-haihduttimen. Nyt odotellaan, olisko tästä mitään apua yksinolojen kanssa - huomenna kun iltavuoro on.
Vähän pelkäsin ottaako sisäsiisteys takapakkia tämän "loman" aikana, sillä suurinosa asioista tuli sisälle vanhemmilla. Toisaalta itse kaipasin tätä lomaa. Hieman tuo Atlas kyllä prinsessoi.. Käydään ulkona heräämisen jälkeen pissalla, sinne pissataan vähän, mutta ei kokonaan ja sit loput sisälle. HUOH sanon minä. Nyt kovat otteet ja kytketään tämä meno pois! :)
Haihduttimen lisäksi Toijalasta saatiin matkaan häkki, jonka käyttöä aletaan harjottelemaan ensiviikolla! Toivotaan, että tämä menee hyvin.

Ps. 10vko tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti