lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valmistautumista pennun saapumiseen.

Alle viikko aikaa niin Ares aka Glenhouse's Fullmetal Jacket kotiutuu tänne. Jo Atlaksen nimeä miettiessä oli yhtenä vaihtoehtona Ares. Kummatkin nimet ovat kreikan mytologiasta. Nyt sitten jo ennen pennun syntymistä tiesin, että seuraavasta pennusta tulee Ares eli sodanjumala. Ei voisi olla yhtään osuvampaa virallista nimeä kasvattaja keksinyt! Vanha sotaleffa ja olin jo valinnut kutsumanimen sodanjumalan mukaan - must be faith!

Minulle on siis tulossa vappuvauva, 1.5 olis tarkoitus hakea Ares kotiin. Tuolloin pennulla on ikää pari päivää yli 8vko! Pentutarkki meni loistavasti, kaikki pennut olivat täysin terveitä eikä eläinlääkärillä ollut moitteen sanaa! Itse olen aivan into piukeena ja en jaksa odottaa pennun kotiutumista. Tiedän, että tulee olemaan nyt sit lähi kuukausina paljon haasteita, mutta toisaalta odotan niitä innolla.
Eniten olen innoissani kasvattajan sanoista; "Kantaa myös kaikki metalliesineet! Kupit ja muut kovat, kaikki kelpaa. Luonne rohkea ja reipas, menee kaikkialle. Hyvin avoin ja haluaa olla ihmisen kanssa. Tykkään!" sekä "Sun poika on kyllä ihan paras harrastuskaveri, sillä on hyvin toimintakykyä".

Ares 6,5vko

Tässä pennun kotiutumisen lähestyessä oon alkanut miettimään, miten pitäisi valmistautua toisen koiran tulemiseen. Mitään varusteita en alkuun joudu ostamaan; hihnoja, valjaita ja pantoja löytyy enemmän kuin kahdelle koiralle tarvitsisi. Tottakai niistä Ares kasvaa nopeasti ohi, mutta Atlaksen varapannat menee alkuun hienosti. Isomman juomakupin ostin, joka onkin sitten jo niin iso, että Ares varmaan hukkuu sinne pentuna :D

Matot pitäisi ottaa pois, kylpyhuoneesta siivota tiettyjä tavaroita pois. Siinä se valmistautuminen taitaa olla? Ares tulee viettämään alussa yksinoloajat kylpyhuoneessa, sillä en ota hänelle papereita käyttöön ollenkaan sisäsiisteysopettelussa. Muutenkin alkuun haluan Atlaksen ja Areksen olevan eri tiloissa yksinoloajat. En usko, että mitään suurempaa kärhämää ainakaan alkuun on, Atlas on niin kaikkia rakastava, mutta parempi silti näin. Areksen teini-ikää odottelenkin sitten mielenkiinnolla, tiedä mitä sit tapahtuu :D

Sitä, miten hoidan Areksen viemisen kotiin ja Atlakseen tutustuttamisen oon miettiny. Atlas tulee olemaan kotona ja kaverin kanssa haetaan Ares kotiin. Onko jollakin vinkkejä, miten kannattaisi hoitaa ensimmäinen tutustuminen? Atlas on todella kiltti, vastaanottavainen ja ei puolusta reviiriään - ottaa kaikki vastaan innolla eikä jännitä. Tämä varmasti helpottaa paljon. Oletan, että Ares on myös aika reipas tapaus, mutta silti haluan tutustuttaa rauhassa. Kissa sitten tulee itse tutustumaan jossain kohtaa, kun siltä hänestä tuntuu. 

Nyt ei auta kun odottaa! Jännittää kyllä, mutta samalla oon todella innoissani!

9 kommenttia:

 1. Tutustuttaminen kannattaa tehdä "ei kenenkään maalla", esimerkiksi ulkona jossain. Lisäksi kotona kannattaa kerätä kaikki "vanhat" lelut pois muutamaksi viikoksi ja ruokakuppi tietenkin pois esiltä. Varmasti helpottaa jos Atlaksella ei ole reviirinsä puolustushalua, mutta koskaan ei kannata olla liian varovainen, niin mä ainakin ajattelin kun pentu tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joo mielummin olla liian varovainen :) Atlas ei oo tarkka pihastaan, vaan tosi avosylin ottaa yleensä kaikki vastaan. Mietin juurikin sitä, jos pennun tultua ottaisi tohon mun aidatulle takapihalle kummatkin, Atlas vaikka tarvittaessa voi olla hihnassa kiinni ihan alussa niin näkee miten reakoi.
   Tota lelujen pois ottoa en ollukkaan miettiny! Ei hullumpi idea.
   Ei mulla todellisuudessa mitään isoa hätää tästä asiasta ole, Atlas on tosi reipas ja sosiaalinen, että tuskin on ongelmaa vaikka pentu pihaan pamahtaakin :) Ennen ei ainakaan tuntemattomien koirien kanssa ole ollut ongelmia

   Poista
 2. Meillä on aina tutustutettu uusi ja vanha koira toisiinsa ihan vaan ronskisti päästämällä ne pihalle yhdessä. Toki ollaan oltu tosi tiiviisti valvomassa ja tarvittaessa kieltämässä (kun meille tuli lapinkoira nro 2, silloin 3-vuotias Siiri-lappari oli aivan varma siitä, että hänelle on tuotu ikioma liikkuva ja ääntelevä lelu. Otteet oli aluksi myös sen mukaiset :D). Hyvin on tutustumiset sujuneet.

  Onko sulla Arekselle tulevaisuudensuunnitelmia? :) Se on kyllä häkellyttävän soma kaveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tota pihalla yhdessä oloa mietinkin! Kyl mä uskon, että meilläkin menee todella hyvin :) Atlas ainakin niin hövelin sosiaalinen.

   Kiitos, hän on kyllä aika soma tyyppi! Ja terrierin luonne löytyy :D Suunnitelmissa olisi (tottakai) kokeilla hieman agilitya, mutta vielä sen pidempiä suunnitelmia sen kannalta ei ole kun Atlas on minulle se "the" agilitykoira tällähetkellä. Kyseessä kumminkin "näyttö" puolen aussie. PK puolelta varsinkin haku kiinnostaa älyttömästi, ehkä BH suorittaminen. Atlaksen kanssa on tehty hakua pari kertaa ja tykkäsin ite tosi paljo. Toko/rallytoko on varmaan ne mihin tuota aussia kans mietin. Näyttelyitä unohtamatta.

   Onkohan tossa jo tarpeeks? :D kaikki kiinnostaa aina näyttelyistä PK puolelle asti. Eiköhän ne siitä sit selkeydy kun näkyy mihin pentu itekin syttyy. Atlas on tokoa kohtaan vähän sillain "blaah" -asenteella ainakin toistaseks - sillä kun tarttee olla menoa ja meininkiä niin paljo :D

   Poista
  2. Mulla on kanssa käynyt mielessä aussiekaverin hankinta sheltille, joten seuraan mielenkiinnolla, miten teillä lähtee asiat sujumaan. :) Alunperin pohdittiin pitkään aussien ja sheltin välillä ja päädyttiin sitten shelttiin. Aussiessa kiinnostaisi kuitenkin juurikin paremmat mahdollisuudet PK-lajien pariin.

   Poista
 3. Meillä ensitutustuminen tapahtui heti kasvattajan pihassa kun toin pikkuisen Reskon sylissäni autoon missä Amor jo odotti. Pojat nukkui koko matkan Joensuusta Tornioon jaloissani ilman mitään hämminkiä ja se oli oikeastaan siinä :-D. Toivottavasti teilläkin menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kuulostaapa kivalta :) Toivotaan joo, kiitos!

   Poista
 4. Ihana Ares! <3 Tykkään noista sun nimivalinnoista :) Me tutustutettiin Sofi ja Mila ihan vaan päästämällä ne vapaana haistelemaan. Sofilla oli hihna perässä varoiksi alussa mutta annoin sen roukkua vapaana. Meillä tutustuttiin ihan kotona, vaikka usein suositellaankin "ei kenenkään maata!". Hyvin se siitä lähti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään! :) Mulla olis nartullekin monta nimivalintaa vielä takataskussa, mutta ne saa odotella siihe asti jos narttu kotiutuu ;) Athene tuttavallisemmin "Nene" on varmaan mahdollisesti nartun nimi, jos sellasta mulle edes koskaan tulee :D Tai Andromeda.. Sekin kiva :) Menee vaan noi nimet jo pitkäks niin pitää lempinimiä kans olla!
   No mä mietin kans just sitä, että pitäis tohon mun pihalle vaan ja Atlakselle hihna perään kiinni. Kattoo sit mitä tapahtuu :) En mä ainakaan usko, että mitään suurempaa ongelmaa tulee olemaan.

   Poista