torstai 1. toukokuuta 2014

Pentu kotona!

Tänään oli se päivä ja hain kotiin Glenhouse's Fullmetal Jacket aka Ares.
Ares on reipas reilu 8vko ikäinen australianpaimenkoiran alku. Kotimatka oli aika rankka, pentu huusi koko matkan, mutta kasvattaja kertoi jo pelkän pentutarkkireissun perusteella, että tätä on oletettavissa. Onneksi matkaa oli vain vajaa 40km. Lisäksi Ares lopussa pari kertaa puklasi autossa, täytyy nyt seurata josko mulla onkin matkapahoinvoiva koira, hyvin mahdollista. Atlaksella ei ole mitään ongelmia ollut, mutta katotaan miten Areksen kanssa käy :)

Auto oli siis vähän jännä, mutta heti kun sen tohon aidatulle pihalleni iskin, siitä kuoriutu niin reipas tapaus. Avoin, rohkea, reipas ja tempperamenttinen. Annoin sen hetken tutustua pihaan jonka jälkeen otin Atlaksen pihalle. Atlashan pisti heti leikiksi, eikä vierastanut yhtään.

Tässä video ensikohtaamisesta


Hyvin on muutenkin alku mennyt; ruoka maistui kaikki, kaikki asiat on tehty ulos ja Atlas ja Lasse on otettu hyvin vastaan - samoin kun he ovat ottaneet Areksen hyvin vastaan. Kaikessa mahdollisessa se roikkuu; verhot, kissanraapimapuu, kengät, sohvan viltti.. mutta tätä tempperamenttia kumminkin hain ;) Atlaksella kerran mennyt jo hieman hermot pentuun kun niin on kovin naskalihampailla kiinni hännässä, mutta parempi vaan jos oppisikin ilmoittamaan koska riittää :) Puutun vain ja ainoastaan jos on pakko.


11 kommenttia:

 1. Kääk miten söpö <3 . Onnea!

  VastaaPoista
 2. Haha, ihana Atlas! Ja on se pentukin söpö ;)

  VastaaPoista
 3. Söpöä! Kuinka isoiksi australianpaimenkoirat kasvavat kun näyttää attä ares on isompi kuin atlas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä ole Atlasta isompi :) Hän painaa 5-6kg ja Atlas on vajaa 10kg.
   Aussie on aikuisena 25-30kg ja 51-58cm säkä :)

   Poista
 4. Onnea, hän on hurrrrjan suloinen!

  VastaaPoista
 5. Tulen tännekin nyt vuodattamaan sydäntäni (koska pelkkä koocee ei riitä mweheh) - siis niin omaa silmää miellyttävä tyyppi että voihan sylvi sentään! <3 Onneksi asut sen verta kauempana etten pääse Aresta sulta varastamaan.. ;)

  Ja tuosta pahoinvoinnista ei kannata ressata, yleensä pentuna saattaa autoillessa tulla paha olo mutta isompana vaiva helpottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ei tietenkään koocee riitä mihinkään! ;) Hän on kyllä myös omaan silmääni todella komea nuorukainen. Ja toisaalta harmi et asuu kauempana, sais tosta varmasti hyvin painikaverin Väinölle :D Atlaksella pari kertaa nyt hermot menny kun puree häntää ja takapäätä niin helkutisti, mut mun mielestä Atlaksen pitäis oppia näyttään et nyt riittää.

   Joo ja varmasti voi helpottaa :) tolla on vähän "sukurasitetta" tohon pahoinvointiin. Eikä sillä, sit voi antaa miedon annoksen pahoinvoinninestolääkettä jos oikeen pahalta näyttää. Viikonloppuna kokeillaan taas uusiks autossa oloa.

   Poista
 6. Ihana penska <3 Kovin kaunis! Ja ihana Atlaskin siellä ottamassa pentua vastaan <3

  Matkapahoinvoinnista mullakin: mun koirista 2/3 on oksentaneet justiinsa hakumatkalla. Toiselle se oksentelu jäi päälle n. ekaksi ikävuodeksi, toinen ei oo hakureissun jälkeen oksentanu kertaakaan. Ja Noppa ei oksentanu hakureissulla, mutta sen jälkeen kyllä perin mystisesti pari kerta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on komea kuin mikä! :)

   Atlas oli niin helppo kun kerran parkas matkalla ja sit vaan nukku :D Ares ihan toista maata. Mä varmaan testaan mitä käy kun pistän seuraavan kerran atlaksen kanssa yhdessä autoon. Jos vielä voi pahoin, niin annan mielummin lääkettä vähän, että on helpompi olla.

   Poista
 7. Kuulostaa niin kovin tutulta, täälläkin on yksi temperamenttinen pikkumies :D onnea pennusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :D tsemppiä pennun kanssa ja onnea myös!

   Poista