torstai 15. toukokuuta 2014

Matkapahoinvointi koiralla

Ares täytti tiistaina 10vko! Otettiin pari kuvaakin pennusta, aika reipas tapaus toi on :)
Areksen kanssa on nyt ajeltu autolla lyhyempiä ja pidempiä matkoja samoin tuloksin; pahoinvointia, kuolausta jne. Ensimmäinen koirani, jolla on pahoinvointia automatkoilla. Postafen -lääkettä on ostettu jo valmiiksi, mutta sen annostuksesta en tiedä mitään tarkkaa ohjetta.

Nyt lähestynkin tätä kautta. Onko jollakin lukijalla pahoinvoivaa koiraa? Miten hoidettu, millä lääkkeillä?
Varsinkin kiinnostaa se, miten treenaamisen olette hoitaneet? 2.7 alkaisi kurssi johon mennään ja namilla palkkaamista tulis välttämättä jonkinverran. Paikanpäälle pääsee vain autolla.

Vinkkejä otetaan vastaan!

8 kommenttia:

 1. Meidän hauveli oli pentuna tuollainen samanlainen, matkapahoinvointia oli, mutta ei ole enään. Pennun "tasapaino" ei ole vielä kovin hyvin kehittynyt, ja siksi monet pennut kärsivät heiluvassa autossa pahoinvointia. Me ei käytetty mitään lääkettä, meillä tämä vaihe meni pois näillä keinoilla:
  Koira matkusti koiraturvavöissä auton takapenkillä ja sylissä (pieni kleinspitz), ei häkissä. Ajeltiin paljon, mutta vähän kerrallaan. Toivottavasti tästä oli sulle nyt jotain apua, jään innolla seurailemaan pikku Areksen kehitystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin käsitin, että jostain välikorvan kehittymättömyydestä johtuu toi usein ja menee ajan kanssa ohi. Etupenkillä tuo ei voinut niin pahoin, mutta se ei tietenkään oikein yksin ajaessa ja koiran kasvaessa ole vaihtoehto :) Selvästi silti stressas matkaa.
   Hyvä että jotain kiinnostaa seurailla!

   Poista
 2. Meidän Dinalla oli matkapahoinvointia pentuna, mutta nyt kun Dina on jo 3 vuotta matkapahoinvointi on mennyt lähes kokonaan pois. Välillä pitemmillä matkoilla annamme Dinalle ihan samaa matkapahoinvointilääkettä mitä ihmisetkin käyttävät, sen nimi taisi olla Postafen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh Postafenia itsekin oon jo ostanu, annostus vain on hieman hämärän peitossa.

   Poista
 3. Jedi voi kanssa pienenä autossa huonosti. Ostettiin D.A.P-suihketta (nykyisin nimi on ilmeisesti joku Adaptin...?), josta on siis myös panta ja se pömpeli, joka laitetaan pistorasiaan, en muista nyt miksi sitä kutsutaan :D Mutta siis sen teho perustuu niihin feromoneihin, jotka rauhottavat koiraa. Tästä on nyt melkein puolitoista vuotta aikaa, kun sitä käytettiin, niin en nyt ihan tarkasti muista että auttoiko se ja kuinka tehokkaasti. Kaikista selkeiten on kuitenkin auttanut ihan aika, nykyään ei ole mitään ongelmaa autoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsellä on tuo DAP -haihdutin, joka tohon pistorasiaan tulee. En sit tiä auttaisiko sellanen esim. panta tms. Täytyy kattoa, kokeilemisen arvosta ainakin!

   Aika varmasti auttaa, mutta eniten just toi treenaaminen mietityttää jos palkkaa namilla niin paluumatkalla ne on sit oksennettu ulos.. ei sekään kiva ole :/

   Poista
 4. Myrnillä oli matkapahoinvointia ihan pienenä, sit se meni ohi vähäksi aikaa ja palasi takaisin pahempana. Me ei tehty muuta kuin jätettiin ruokinta just ennen automatkoja pois ja auton lähellä olemisesta palkattiin kovasti. Vuoden ikään mennessä pikkumustan pahoinvointi hävisi kokonaan ja nykyään se matkustaa hyvin tyytyväisenä. Myrn tosin ei hirmuisen monesti oksentanutkaan autossa, se vaan kuolasi mielettömiä määriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se on just sitä, että Ares oksentaa ihan joka reissulla :/ Oli se sitten lyhyt tai pitkä. Kuolaa paljon ja puklaa. Nyt eilisellä reissulla m&m oli ruokailustakin kulunu jo 3h, mutta silti sieltä mahasta edelleen tuli jotain.
   Typerä vaiva, Atlas on ollu niin huoleton tän matkustamisen kanssa :D Sil oo ollu koskaan mitään ongelmaa, matkustaa miten päin vaan ja nyt tämä.. Voi että.

   Poista