torstai 27. helmikuuta 2014

Agilitypulinaa: Päällejuoksu ja välistä veto! + Jyväskylän KV

Atlaksen kanssa agilityn treenaus jatkuu 2-3 kertaa viikossa tahtiin. Meillä on nyt vihdoin kepit kiinni! Olleet jo tässä kohta pari viikkoa, mutta en ole vielä tänne päässyt hehkuttamaan ;) Nyt kun saadaan tuo vielä tekemään ne täydellä teholla ilman hihnaa. En ymmärrä mikä siinä on, mutta kun hihna on kiinni (ei kireellä enkä ohjaa) niin kepit menee täydellisesti, mutta kun hihnan irroittaa niin vikat kepit ohitetaan helposti :D Eihän tämä vaadi tietenkään kuin treenausta..

Tänään oltiin torstain ohjatuissa treeneissä ja selvästi teemana oli päällejuoksu, välistä veto ja persjättö. Kaikissa lopulta hinkkaamalla onnistuttiin todella hyvin ja oon NÄÄÄIN tyytyväinen. Nää on ollut varsin uusia asioita meille.

Tässä tämän päivän rata.Rata vielä jatkui tästä, mutta tuon pidempää pätkää ei nyt tehty. Me ei tehdä vielä radalla kontakteja eikä keppejä, joten hioimme esteitä 1-10 sekä 12-17.

1-10 oli aivan lemppari pätkäni tässä. Paljon sellaista asiaa, jota meidän todellakin piti treenata. 2 esteellä huomasin, että kun olin liian lähellä vasenta siivekettä, en ikinä kerennyt kunnolla päällejuoksemaan eteenpäin, joten menin reippaasti kauemmaksi ja sain silti koiran nätisti menemään tuosta. Tämä auttoikin paljon. Linjat kyllä paukkuivat ja niitä olisi voinut hioa ikuisuuden, mutta kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen kuinka nopeasti esteet 1-6 saatiin toimimaan. 6 jälkeen piti tehdä vastakäännös ja törkätä seiskalle, jossa kokoajan oma rintamasuuntani osotti eteenpäin ja koira, tottakai, juoksi esteen ohi. Tässä tuli kyllä huomattua se, että Atlas lukee todella hyvin omaa kehoni kieltä, joten on oikeasti kiinnitettävä tähän paljon huomiota. Kunhan sain kunnolla käännettyä itteni 7 esteelle, alkoi tämäkin sujumaan. Tässä radassa jännitti miten Atlas menee 9 esteenä olevan renkaan läpi, koska sitä ei ole paljon radalla otettu, mutta se meni todella hienosti! Olin älyttömän ylpeä!

11 estettä ei tehty ja 12 estettä ei kamalasti hinkattu, sillä Atlaksen putkeen meno on todella vahva - se kun on sen lempi este. 13 esteelle lähetin kaukaa ja piti tehdä 14 esteen jälkeen perjättö, jota myös hiottiin hetki, jotta sain sen onnistumaan. Lopulta se onnistu useamman kerran todella mallikkaasti, kunhan itse muisti kunnolla ohjata koiran pysymään esteen toisella puolella ja pitämään katseen koirassa. Este 15 meni pienellä käännöksellä ja 16-17 ilman ongelmia.

Kaikenkaikkiaan todella mukava rata ja taidetaan mennä vähän omatoimisesti lauantaina ennen iltavuoroa treenaamaan ;) Paljon hyviä teknisiä asioita, joissa oma kropan suunta on tosi tärkeä, johon todellakin tartten treenaamista.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tämän lisäksi oltiin viime viikonloppuna Jyväskylän KV'ssa kumpanakin päivänä. Lauantaina oli shelttikehä, johon tällähetkellä nakun Atlaksen vein. Tuloksena kumminkin JUN EH JUK4, joten olen todella tyytyväinen! Jollekin tuo tulos ei merkitse mitään, mutta se on meidän ensimmäinen sijoittuminen ja tuolla turkilla se on jo aika hyvin. Kilpakumppaneita oli kuitenkin yhdeksän kappaletta ja tuomari jakoi koko väriskaalalla aina HYL'stä ERIin.

Tässä onkin sitten vuorossa näyttelytaukoa jonkunverran. Muutin hieman suunnitelmia ja seuraavaksi onkin sitten vuorossa Harjavallan RN, Rauman KR ja Lohjan RN. Näitä innolla odottaen ;) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tässä vielä tältä päivältä pari kuvaa, kun käytiin metsälenkillä yhdessä Voitto ja hänen poikansa Elmer :)Onko ketään muita tulossa noihin näyttelyihin?

2 kommenttia:

  1. Me tullaan mahdollisesti Harjavaltaan ja/tai Raumalle, jos ei Lunan osu juoksut just tohon toukokuulle... Pidetään peukkuja pystyssä ja koputetaan puuta varmuuden vuoksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai! Onpa kiva :) Siellä sitten todennäköisesti nähdään! Toivotaan parasta, pidän sormet ja varpaat ristissä :)

      Poista