sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kuulumisia ja ensimmäinen näyttely!

Kyllä tämä meijän päivittely on säälittävää, mutta päivitellään nyt kumminkin välillä ;)

Tässä välissä tuli muutettua rivitaloon ja täällä nautitaan elämästä. Kissatkin päässeet pari kertaa ulkoilemaan, mutta en tiedä oliko se virhe. Nyt ne vinkuu kokoajan ulos ja Lasse kiipeilee pitkin ikkunoita! Tuparit naamiaisten muodossa on tulossa..

Atlaksella ikää lyötyy 7,5kk. Säkä alkaa lähentelemään 40cm ja painoa löytyy 8,4kg.

Atlaksen kanssa ollaan agilityssa nyt käyty viimeset viisi viikkoa ja vielä on ensiviikolla yksi ohjattu tunti. Koira nauttii ja niin nauttii omistaja! Malttia tuolla pennulla ei vielä ole, mutta hyvin arvattavaa ja tulee kyllä sitten ajan kanssa. Rohkeutta tuolla on vaikka muille jakaa; keinu, puomi, pussi - not a big deal! Vaikka näissä ollaankin hyvin alkuvaiheessa ja ei mennä ryminällä alas koiran iän vuoksi ;) Harmittaa vain, että ohjatut tunnit loppuu ensiviikolla ja sen jälkeen seuraavista tunneista ei ole mitään tietoa :/ Tarvitsisi päästä alkeis jatkokurssille, mutta kaikkiin paikkoihin on aivan mahdottoman pitkät jonot.

Tämä kuukausi on mennyt aikalailla koiran kanssa mätsäreissä, treenaamisessa näyttelyyn ja nyt tänään vihdoin - Vantaan KR.
Atlas oli pentuluokassa ja ainut urospentu luokassaan. Kilpakumppaineiden puute hieman harmitti, mutta VSP-pentu sieltä tuli ja Atlas sai aika loistavan arvostelun myös! ROP-pentu ansaitsi kyllä voittonsa. Atlas mitattiin 38cm tuolla, itse mitannut sen lähemmäksi 40cm - mutta tuo kelpaa! :D Harjoitusta pentu vielä tarvitsee varsinkin ravaamisen suhteen, muuten tuo luonnistuu jo aika mukavasti. Atlashan heti ensimmäisenä pöydälle nostettaessa antoi tuomarille pusun.. :) Voi toista. Hampaat anto katsoa hyvin, seiso hienosti. Vielä kun ravaaminen saadaan hyväks!

Tuomarina oli ihana, mutta tiukka Elena Ruskovaara ja hän saneli näin;
"Erinomainen tyyppi. Erinomainen käytös. Sopiva luusto. Hyvät rungon mittasuhteet. Ylälinjassa vielä pehmeyttä. Hyvin kulmautunut takaosa. Pitkä rintakehä. Riittävät etukulmakuset. Komea maskuliininen pää. Hyvä pään kiila. Erinomainen ilme. Ilmeikkäät korvat. Ei tarvitse kasvaa. Liikkuu kapeasti takaa. Hyväksyttävä häntä. Tarpeeksi joustoa sivuliikkeissä. Ihana käytös."
Atlas siis valloitti. Ja on ukolla komee nassu :D Ja pieni peppu.. Mitäköhän tolle voisi tehdä? Lihaksia?


Jonnan Dafi oli mukana ja sai turkkinsa ja liikkeiden takia H junnu nartuissa. Jostain syystä Dafi ei liikkunut niinkuin yleensä tällä kertaa - normaalisti Dafin liikkeet ovat aivan mahtavat. Harjoittelua ja turkki takaisin niin kyllä ERI on mahdollinen!
Seuraavaksi tässä pitäisi ravata lisää mätsäreissä, etsiä paikka jossa harjoittaa agilitya ja ilmoittautua Lahden KV ja Jyväskylän KV. Siinä taitaa olla tämän vuoden näyttelyt, mutta täytyy sitä pari kertaa käydä junnuluokassa kokeilemassa ;) 

7 kommenttia:

 1. Takaliikkeisiin pystyy jonkin verran vaikuttamaan juurikin kehittämällä lihaksistoa; paljon vapaana olemista ja erilaisissa maastoissa kulkemista. Etenkin metsässä rämpiminen parantaa tasapainoa ja liikeratoja.

  Väpällähän oli pentuna aika ahtaat takaliikkeet (perinyt ne äidiltään), mutta koivet ovat suoristuneet kasvaessa ja vapaana pito on parantanut takaliikkeittä merkittävästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mä vähän kuvittelinkin :) Kaverille sanoin jo tossa pari kuukautta sitten, että Atlas on mun mielestä aika ahdas takaa ja en ollut väärässä sitten. Tarttee katsoa paikkoja, jossa pääsis metsään rämpimään hyvin! :) Ja toivotaan, että ikä tuo myös jotain muutosta. Tuo on kuitenkin vasta 7,5kk. Lupaava poika kumminkin!

   Poista
 2. Onnea näyttelymenestyksestä! :)

  Meidänkin herralla on aina ollut ahtaat takaliikkeet. Paranivat kun herra kasvoi ja kehittyi. Lisäksi hieronta auttoi hieman.

  Me ollaan hiekkamontuilla käyty treenaamassa takapäätä, on kyllä ollut tehokasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mä kans oletan, että parantuu kun tässä kasvaa ja kehittyy ja jatketaan agilityn parissa, jolloin myös lihaksia tulee hyvin! Hieronta varmasti tulee kyseeseen, jos harrastuspuoli vetää lihakset jumiin - hyvin paljon mahdollista kumminkin.

   Hiekkamonttu olis kyl niin hyvä! Olisikohan täällä Porin alueella jotain.. Tampereen läheltä oon kotosin ja sieltä kyllä tiedän monta.

   Nyt ollaan harjoteltu niin, että Atlas nostaa etutassut ämpärin päälle ja tavoite olis, että koira liikkuis takajalkoja käyttäen ämpäriä ympäri :D Tasapainoharjoitusta samalla. Mutta vielä harjoittelussa tuo! Hieman jo sujuu.

   Poista
 3. Kiitos tiedosta :) Arvostan

  VastaaPoista
 4. Teille on haaste blogissamme: http://oliversheltti.blogspot.fi/2013/09/11-haaste-asioita-hihnan-toisesta-paasta.html :)

  VastaaPoista