keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Voihan kivekset!

Atlas on nyt sitten reilun 9kk ikäinen iso poika. Aika on mennyt agilityä treenaillessa ja näyttelyitä miettiessä. Agilityssä ollaan päästy jo mukavasti eteenpäin ja alkaa tekeminen olemaan vahvempaa. Mun valssit ja ohjaukset on vaan todella hitaita. Enemmänkin mä tarvitsen treeniä, ei koira :)

Tässä pari kuvaa tapahtumista viimeaikoina

Even ja Blaken kans ollaan oltu lenkkeilemäs. Näistä kahdesta ADHD tapauksesta hankala saada kunnon kuvaa..
Atlas osoittaa teini-ikää. Työpäivän aikana söi tussin, kenkään reijän ja tulostimen johdon.. :D
Saran Gabby belgin kanssa ollaan käyty kans pari kertaa leikkimässä ja misseilemässä
Vanhemmilla löydettiin oikeen oiva nukkumapaikka
Syysterveisiä!
Sumea, mutta 9kk rakennekuvaa. 39cm ja 9kg.


Atlaksen kanssa olin Lahden KV'ssa 26.10. Atlaksen ensimmäinen yritys junnukehässä ja tuomarina toimi Harri Lehkonen. Tulokseksi Atlas sai H'n ja myönnän olevani pettynyt. Tiivistettynä Atlas tarvitsi tuomarin mukaan lisää aikaa ja oli todella ihmeissään Atlaksen kiveksistä (arvostelun voi lukea "Atlas" välilehdeltä).
Tuomari etsi Atlaksen kiveksiä pidemmän aikaa ja kysyi, onko niissä todettu mitään epänormaalia. Tottakai aloin maalailla piruja seinille ja ihmetellä, että ei todellakaan olla. Atlaksen arvosteluunkin tuomari saneli, että "epätavallisen pienikokoiset kivekset". Arvostelun saatua kertoi, että kivekset ovat hänen mielestään hyvin pienet, varsinkin toinen. Sanoi, että kannattaa käydä tarkistuttamassa eläinlääkärillä. Mä tottakai jo melkein itkua väänsin, että nyt mun koirani on pallivikanen ja kaikki haaveet jäisi tähän..
Tänään käytiin Atlaksen kanssa "pallitarkastuksessa" eläinlääkärillä. Tuloksena oli "Pienehköt kivekset, mutta symmetriset ja normaalisti kivespussissa." Ihanaa! Nyt on ainakin mustaa valkosella, että vaikka runopojalla on vähän pikkuset pallit, niin ne on kuitenkin täydessä terässään! Tämän lisäks Atlaksen silmät olleet poikkeuksellisen rähmäset pari päivää niin pyysin ne katsomaan ja silmätulehdushan siellä oli. Tulipahan katsottua kaikki!

Seuraavana vuorossa olisi reilun 2vko päästä Jyväskylän KV ja kyllä kieltämättä jännittää. Atlas niin kovin nuori kuitenkin. Olin suunnitellut tammikuulle Turun KV'ta, mutta tarttee katsoa miten poika tässä kehittyy jos vielä Jyväskylässäkin sanotaan, että tarvitsee aikaa.


Asiasta toiseen; Atlaksen ruokailu. Atlaksen kanssa kokeiltiin nyt viimenen reilu kuukausi barffausta. Tai no tarkemmin, raakaruokintaa. Oman mielenkiinnon takia lähinnä, mutta nyt siirryttiin takaisin liha+nappula linjalle (aikalailla 50/50). Atlas on kyllä NIIN nirso lihojen suhteen. Mushin pötköistä menee lähes kaikki, mutta maukkaan pötköistä ei tunnu menevän mikään :D Lisäksi riista ei mene, lohi menee. Nyt on maistunu taas paremmin kun on vaan naudan jauhelihaseosta + nappuloita sekasin. Ehkä me nyt jatketaan tällä, sillä jokainen kerta kun yritti lihan joukkoon laittaa jotain lisää (kananmuna+kuoret, merilevä, pellavansiemenrouhe jne) niin Atlas jättää syömättä. Voi jösses!


Sitten kaikista näistä koira-asioista, kissoihin. Aapo on nyt muuttanut vanhemmille asumaan. Aapolla ja Lasse ei oo tullut oikeen koskaan juttuun toistensa kanssa (ikää löytyy 8 ja 9 vuotta). Satunnaisia tappeluita ja nurkkaan ahdistamisia Aapon toimesta on ollut välillä. Nyt koiran liittyessä laumaan, on asiat kärjistyneet. Lähes joka toinen yö on jotain tappelua tai Aapo hyökkii sängyltä tai sängyn vierestä Atlaksen kimppuun. Aapo ei kaipaa oikeen ketään toista eläintä rinnalleen, joten hän muutti nyt vanhemmille asumaan. Siellä Aapo saa kaiken huomion ja se lellitellään todennäköisesti piloille :) Aapo jäi vanhemmille pari päivää sitten ja Lasse on nyt kerran vähän näyttänyt Atlakselle paikkaa, mutta eiköhän tilanne tästä rauhotu. Toivon ainakin, ettei Lasse koe jotain tarvetta nyt ojentaa Atlasta, kun Aapo ei ole paikalla. Tulleet ihan hyvin juttuun tätä ennen. Lassesta tullut vaan entistä enemmän huomionhaluinen nyt viimepäivinä.


Ps. Unohdin lisätä tähän pari kuvaa näyttelystä, tässä näitä olis! :)


6 kommenttia:

 1. Hyvä ettei ole mitään Atlaksella vialla! :) Alensikohan tuo kivesten pienikokoisuus tuota laatuarvosanaa, sanoiko tuomari mitään...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mainitsi se, että kivekset laski arvosanaa. Ei kai voinu olla varma, että onko Atlaksessa joku "vikana" :D Mutta myöskin toinen osa menee siihen, et lisää aikaa tarttis.

   Poista
 2. Kivoja noi näyttelykuvat :D hyvin näyttää sujuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Kyllä tuo tuossa sujuu. Vähän pitää vielä harjotella, mutta muuten tosi kivasti

   Poista
 3. Voihan Kattila ja kivekset. <3

  VastaaPoista