keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kennelyskä, nenäpunkki, silmätulehdus.. Mitä vielä?!

Voi vitsi mikä säkä meillä! Atlas alotti viimeyönä rajut hengitysoireet klo 3 aikaan ja siinä sitten meni valvottua. Aamuvuoroon oli pakko mennä, mutta ihana Jonna kävi katsomassa Atlasta myöhemmin ja tila oli vielä huonompi. Atlas "mopsihengitti", yski limaa, "reverse sneeze", silmät vuoti ja oli väsyny. Aamuvuorossa sitten soittelin pitkin Porin eläinlääkäreitä ja huomiselle sain ainoan ajan. Halusin kuitenkin saada Atlaksen hoitoon samantien ja lopulta sain ajan Raumalle eläinlääkäriin ja lähdin kesken työpäivän ajamaan Atlaksen sinne. Kolmen tunnin eläinlääkärissä olemisen jäljiltä, jossa Atlas rauhoitettiin, otettiin labrakokeita ja tutkittiin, tuli vähän selvyyttä. Syynä äkillisiin oireisiin oli raju kennelyskä, nenäpunkkiepäily ja silmätulehdus. Voi että tuota pentua..


Nyt on silmätippoja (kahdenlaisia), nenäpunkkilääkettä ja antibiootti (jota ei aloteta, jos ei oireet pahennu). Kahden viikon päästä pitäisi mennä kontrolliin. Nyt jää agilitytreenit nyt ainakin kontrolliin asti ja samoin suunnitellut ja maksetut Lahden RN ja Turun KV on nyt sit poistuneet listalta :/ Ei voida osallistua. Musta on muuten näin btw tosi törkeetä, ettei saa selvästi sairaan koiran takia saa rahojaan takaisin! Aivan tyhmä sääntö. Ei saa lähes missään tapauksessa, vaikka koira kuolisi.. Murr!

Lasse kävi maukumassa ja varmistamassa, mikä Atlaksella on hätänä. Selvästi huomas :/

Nyt tuo rauhoitettu "känni-kattila" kävelee tuolla ympäriinsä välillä eikä mitään tietoa mitä on tekemässä. Toisin onneks tuo on jo rauhoittunut kevythäkkiin nukkumaan. Lääkkeet aloitan huomenna, sillä tänään aivan liian väsynyt tuo ottamaan yhtään mitään. En kyllä tajua miten saan tuon edes ottamaan tuon nenäpunkkilääkkeen! Järkyttävän iso tabletti!

Aika siis ottaa rauhallisesti pari-kolme viikkoa, ainakin jälkitarkastukseen asti. Tokoa onneks nyt voi rauhallisestikin vaikka treenata :) Mitään tietoa ei ole, mistä tuo on nämä saanut, mutta niin monessa paikassa mekin käydään harrastusten yms. toimesta, ettei millään tule koskaan selviämään.

Ensimmäinen 2014 asetettu tavoite siis pois pelistä, "Terveenä pysyminen". Mutta jos edes tästä asti, pliiis?

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

12 kommenttia:

 1. Tosi ikävä tuo kennelyskä, Luna sairasti viime kesänä ihan samalla lailla samaan aikaan sekä nenäpunkin että kennelyskän. Söi siihen kanssa yhden antibioottikuurin kun oireet meni aika pahoiksi, mutta siitäkin selvittiin. Pikaista paranemista Atlakselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei meijän tartte edes aloittaa tuota antibioottikuuria :) Voi olla, että jos ei oo viikonloppuna helpottanu niin aloitan sen automaattisesti. Kiitos paljon!

   Poista
 2. Pikaista paranemista Atlakselle! :/

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista :) Harmillinen aloitus vuodelle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin kieltämättä on :/ Varsinkin kun olis näille viikoille ollu tosi paljon kivaa tekemistä.

   Poista
 4. Paranemisrapsutuksia lempparikattilalle. <3

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka huono säkä teillä on ollut, paranemista Atlakselle! Eipä teitä sitten Lahden näyttelyssä nähdäkään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :( Ei valitettavasti nähdä. Mutta ehkä myöhemmin! Jyväskylä KV ja Seinäjoki RN on mietinnässä itellä. Toi kyl tiputtaa nyt karvaa, että siitä en tiedä miltä toi sit sillon näyttää..
   Mutta kiitos paljon!

   Poista
 6. Voi ei :( Onpa taas paljon huonoa tuuria yhdelle kerralle. Paranemisia Atlakselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl joo aika huonoa tuuria! Kiitos paljon :) Paremmalta jo vaikuttaa huomattavasti!

   Poista