lauantai 13. syyskuuta 2014

Atlaksen luustokuvaus

Vihdoin oli kauhun hetket. Vein Atlaksen virallisiin luustokuvauksiin.

Kerrotaanpa hieman taustaa; Atlas on satunnaisesti ottanut väliaskelta, vähän kuin jalat sekoaisivat rytmissä. Lisäksi takapää on ollut erittäin jumissa ja muutenkin mennyt lihakset jäykäksi todella helposti. Tässä oli siis syy pelolle, että Atlaksella on jotain luuston kannalta pielessä.

Kari Ventelä Kankaanpäässä kuvasi Atlaksen 9.9. Odottaminen oli piinaavaa, mutta samalla todella mielenkiintosta. Eniten pelkäsin selän kuvauttamista, sillä shelteillä on selän kanssa ilmaantunut yllättävänkin paljon ongelmia lähiaikoina, kun virallisia lausuntoja on alettu sanelemaan.

Ensin tutkittiin polvet, jotka olivat onneks 0/0. Näiden luksoitumista olen myös epäillyt.

Kun kuvat olivat valmiit, käytiin ne läpi.

Alotettiin lonkista. Arviona oli B/B, joka vastasi toivettani varsin hyvin. A'n lonkista en edes haaveillut. Siistit pinnat, ei nivelrikkoa eikä mitään muuta, vain hieman saisivat olla tiiviimmin lonkkamaljassa.


Seuraavina vuorossa kyynärät. 0/0 arvion saivat nämä myös.Seuraavaksi se pelottavin osuus, selkä; selkä oli kuitenkin puhdas ja nikamiakin oikea määrä! Ainut oli hännän ensimmäisen nikaman kasvaminen yhteen viimeisen selkänikaman kanssa. Kyselin tästä ja ei aiheuta mitään ongelmia/vaivoja koiralle eikä pitäisi olla perinnöllistä. Tässä kohtaa huokaisin helpotuksesta.
Joten näiltä osin kaikki näytti hyvältä! Tänään tuli varmistus kennelliitolta ja tulos näkyykin jo KoiraNetissä. Lonkat B/B ja kyynärät 0/0! Eläinlääkäri osui siis aivan oikeaan - huomasi, että hän on näitä 'jonkinverran' tehnyt.

Kintereet tässä tietenkin jäi vielä mietityttämään ja näiden tutkimusta vielä harkitsen. Se on vaan taas yksi "operaatio" lisää.. Eläinlääkärin mukaan kuitenkin kaikki vaikuttaa hyvältä.

Tämän lisäksi kävimme tänään fysioterapeutilla ensimmäistä kertaa. Selvitimme vähän, onko hänellä ajatusta Atlaksen usein toistuville takapään jumeille. Diagnoosiksi saimme, että kyljet/rintaranka olivat jumissa jonkinverran. Syy todennäköisesti painiminen "isojen koirien kanssa" aka Ares. Takapää oli myös aika tiukasti jumissa. Tähän saimme myös laserhoitoa. Takapään ajatuksena oli, että Atlas on mahdollisesti koheltaessaan nuorena jotenkin loukannut itsensä ja näin takapää menee edelleen tämän "vamman" taustalta helposti jumiin. Kuitenkaan mitään vakavaa ei löytynyt. Menemme silti n. kuukauden päästä uusintakäynnille katsomaan millainen tilanne on!

Vielä olisi tarkoitus Atlaksesta ottaa sydänkuuntelu ja silmäpeilaus, jotka todennäköisesti otetaan marraskuussa.

Tässä sit yksinkertaisesti voi huokaista helpotuksesta; mun maailman maininoin sheltti on näillänäkyminen TERVE!

2 kommenttia:

 1. Onneksi Atlaksella ei ollut mitään :) muuten osaisitko sanoa joitain mätsäreitä joihin olette Areksen ja-tai Atlaksen kanssa tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joo :)
   Asutaan täällä Porissa eli aika pitkälti satakunnan alueen mätsäreihin koitetaan osallistua. Yritän kirjotella tämän blogin kalenteriin aina jos on joitakin mihin osallistutaan. Pirkanmaa ja Turun seutu ei myöskään ole mahdottomuuksia jos sopiva ajankohta on :)
   21.9 Pori saattaa olla seuraava mahdollinen.Sitten 27.9 Pori. Työvuoroista en ihan osaa sanoa kylläkään.

   Poista