torstai 1. elokuuta 2013

Voihan näyttelykärpänen

Kuulumisia taas vaihteeksi!

Atlas on nyt 6,5kk vanha uhma/teini-ikäinen kakara. Korkeutta löytyy komiat 38-39cm ja ~7,7kg. Riittäisikö pituuskasvu nyt? Turkkia kasvatellaan nyt täyspäiväisesti ja se vaatii myös hieman työstämistä sen kasvaessa. Ensimmäiset takut Atlaksen korvien takana spotattu, niitä tullaan selvittämään hoitoaineen avulla tänään tai huomenna! Bio-groomin Extra body shampoo ja Silk creme rinse hoitoaine tuli ostettua. Atlaksen selkäkarvat ovat hieman karkeat, jota varten Fullolife Skin & Coat iho- ja turkkiöljyä ostettu. Näiden lisäksi ohennussakset, tassusakset, metallikampa, Roger para.. Kertooko tämä jo jotain? Näyttelykärpänen..


Porin KV'ta oltiin turisteina seuraamassa ja siitä se into vain kasvoi. Ennen jo tätä kiinnosti näyttelyt, mutta nyt on jo ensimmäiseen ilmoitettu tuo koira; Vantaan KR 8.9. Atlas on tuolloin 7,5kk ikäinen eli menee pentuluokkaan hakemaan hieman kokemusta miltä se näyttelymaailma tuntuu. Mukaan liittyy myös Jonna Dafin kanssa sekä ainakin mahdollisesti yksi ihminen koocee'n foorumilta, joka olisi tarkoitus treffata paikanpäällä!

Atlaksen kanssa on aloitettu pentu/arkitottelevaisuus jatkokurssi ja kyllähän tuo poika on kova tekemään. Sillä on niin hirveä into, ettei meinaa pysyä karvaisissa pöksyissään! :D Luoksetuloja otettiin ohjaajan Susannan kanssa. Susanna piti Atlasta kiinni hihnassa kun juoksin kauas pois ja kutsuin luokseni. Kun juoksin pois päin, Atlas veti ympyrää hihnan päässä kun "mä tiedän, mä tiedän! tuun sun luokse! Päästä jo, haluan, pakko ääää!" :) Voi pentu.. Ei voinut kun yhdessä ohjaajan kanssa nauraa.
Lisäksi ensiviikon tiistaina 6.8 alkaa agility! VIHDOIN kunnon harrastusta. Tätäkään en millään jaksais odottaa. Atlas kävikin Jonnan, Teron ja Dafin kanssa vähän kokeilemassa mun ollessa töissä.


Meillä on mutto edessä tämän kuukauden aikana. Muutan rivariin hieman kauemmaksi Porin keskustasta ja Atlas on ollut mukana remontoimassa asuntoa. Asunto on vuokra-asunto, mutta makkari kaipasi kipeästi uutta maalia ja samoin eteinen, joten vuokraemännän maksamana ja luvalla sain näitä laittaa!

Remonttikoira uuden asunnon terassilla

Näiden lisäksi harjoiteltiin korvien trimmaamista ensimmäistä kertaa tänään. Atlas ei oikeen pitänyt ohennussaksien pitämästä äänestä, mutta aika hyvin alistui kohtaloonsa ja antoi korvia trimmata. Ensimmäinen kerta sekä minulle että koiralle tämä trimmaus ja pakko sanoa, että aika hyvinhän se meni! Vähän tasotusta tuo vielä tarvisi, mutta nyt koira nukkuu kun oli senverran stressaavaa kumminkin ;)

Vertailua aiempaan kuvaan leikkaamisen jälkeen!
Atlaksella on vieläkin ärsyttävä tapa ollessaan hihnassa haukkua vastaantulevia koiria. Koirat jännittävät, mietityttävät ja samalla kiinnostavat - ne on siis pakko haukkua ja hyppiä tasatassua etutassuil :) Voi huoh. Tästä olisi kiva päästä eroon, vinkkejä? Namit toimivat ihan ok, mutta kontakti katoo silti välillä. Toisinaan ajoissa puuttumalla asiaan oon saanut ilman namejakin ohitettua koirat ilman mitään sanomista. Täytyy vaan jatkaa ja jatkaa treenaamista; aikainen puuttuminen ja namit, ehkä ne on se ratkaisu.

3 kommenttia:

  1. Mekin ollaan tulossa tuonne Vantaan näyttelyyn :) Tuomarista olen lukenut että on todella mukava, joten tuolta on hyvä hakea kokemusta näyttelyihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin tämä suunnitelma! :) Kans lukenu et tosi mukava tuomari ja hyvä sellanen, jolla alottaa näyttelyuraa :) Tarkka liikkeistä, että pitäis Atlaksen kanssa hieman treenailla!
      Kuten tos mainitsinkin, niin tarttee kattoo jos vaikka bongais siellä!

      Poista
  2. Voiei, jännitys rupee hiipimään tänne suuntaan. :D T. Nimim. Koirani on yli vuoden ikäinen,mutta näyttää ihan pikkupennulta....

    VastaaPoista