tiistai 31. maaliskuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin?Ruoka. Se on ollut nyt viimeiset 2 vuotta koiran oton jälkeen pohdinnassa monesti.
Atlaksen kanssa on tullut kokeiltua jos jonkinlaista ruokaa. Toisesta se laihtui, toisesta se kakkasi paljon. Toinen närästi hirveästi ja toinen kutitti ihoa. Joku ruoka ei kertakaikkiaan kelvannut yhtään. Atlas on siis ollut tältä osin hankala.
Atlaksen kanssa on kokeiltu seuraavat ruuat;
-Golden eagle holistic kana pentu ja aikuinen
-JV pentu, kanariisi, extra energia
-Nutro lamb & rice
-Raakaruokinta
-Sam's Field medium adult
-Taste of the wild High Prairie
-Hauhau adult kanariisi
-Brit Care medium adult

Pitkän tarpomisen jälkeen viimeisenä mainitsema Brit Care on ollut käytössä joulukuusta asti. Tällä on saatu massa takaisin, kakka kiinteäksi ja närästys ei ole vaivannut. Turkki hyvässä kunnossa. Kaiken näiden kokeilujen jälkeen, onko meille löytynyt ruoka? Jokaisesta mainitsemastani merkistä on useampi muukin vaihtoehto tarjonnassa, mutta en ole kokenut tarvitsevani näitä kokeilla. Yritin etsiä hinta-laatu -suhteeltaan järkevää ruokaa. Ja helppo saatavuus tietenkin ollut plussaa.
Ares on onneksi ollut tämän kannalta helppo. Lähes kaikki pojalle käy. Kasvattajalta saatiin Eukanuba penturuokaa ja Golden Eagle penturuokaa, jotka kumpikin sopi. Ares sitten söi hetken Atlaksen kanssa Taste of the wild -penturuokaa, joka sopi myös hyvin. Nyt kuitenkin Ares syö myös samaa merkkiä, mutta hieman vahvempana; Brit Care Activity.
Lisäksi pojat syövät lihaa n. 50/50 mallilla vaihtelevasti (+öljyt).Ruokakeskustelu on aina koirapiireissä yksi "riitaa" aiheuttava keskustelu. Koulukuntia on monia; yksi boikotoi täysin nappuloita, toinen järkyttyy sanasta "raakaruoka". Sitten vielä jonkun sesse on syönyt koko iän Pedigreetä ja elänyt 15 vuotta ilman eläinlääkärikäyntejä! Sitten kauhistellaan ja pyöritellään silmiä.
Tuntuu, että jokaisessa ruuassa on sisällöllisesti jotain vikaa. Itse kokeillut vähän sitä sun tätä hakiessa sitä "täydellistä" ruokaa meille. Osaa kokeillut vain omasta mielenkiinnosta. Tärkeintä itselle - ja toivottavasti muillekin, on vain se, että koira voi hyvin ja saa ruuasta kaiken tarvitsemansa.

Jos nyt ei tarvitse enää pelata ruuan kanssa, huokaisen helpotuksesta. Kaiken tahkoamisen jälkeen, olisi ihana olla stressaamatta tästä asiasta niin paljon :D Nyt vaan sormet ristissä, että tämä jatkuu samaan malliin..

Kriittiset mitat tällähetkellä pojilla ovat:
Atlas 39cm ja 9,1kg
Ares 57cm ja 22,5kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti