maanantai 4. toukokuuta 2015

Ares ensimmäistä kertaa paimentamassa

Käytiin Areksen kanssa lauantaina ensimmäistä kertaa paimentamassa. Paikkana oli Pukkilassa sijaitseva Primal Sense Farm. Itse tykästyin paljon paikkaan, koska tuntui, että näin ensikertalaisena sain kunnolla ohjausta miten pitää toimia. Ohjaaja näytti "kädestä pitäen" miten kuuluu tehdä. Voin siis suositella paikkaa lämpimästi muillekin! Paimennuspaikkoja heillä on Pukkilassa sekä Vantaan Seutulassa.

Ares on aina ollut sellanen adhd reaktiivinen kiljukaula. Aitauksen ulkopuolellakin se kiljui ja huusi kun ei millään malttanut. Ei oikein osannut rauhoittua. Oletukseni oli, että saadaan paljon hillitä ja hallita Areksen toimintaa sen paimentaessa.

Oletukseni oli kuitenkin aivan väärin. Ensin mentiin liinassa ja sytyteltiin koiraa lampaille. Ares syttyi samantien; haukkui ja veti lampaita kohti. Tässä kohtaa vielä ajattelin, että "apua jos tästä pitää vielä irti päästää". Ajatukseni oli, että Ares juoksee samantien keskelle lamapita ja hajottaa koko ryhmän.

Sitten Ares päästettiin vapaaksi ja se oli kuin vanha tekijä! Oli hiljaa, keskitty ja hänestä näki sellasen "zen-tilan" - koira oli töissä. Ares osasi luonnostaan pitää todella hyvän etäisyyden lampaisiin. Kun yksi lammas lähti kaartamaan väärään suuntaan, Ares haki sen lauman luokse päättäväisesti, mutta ei yhtään agressiivisesti. Ares ei yrittänyt purra lampaita. Selvästi se ylipaimensi kun hyöri ja pyöri ympäriinsä, mutta teki kuitenkin töitä 95% ajasta mitä aitauksessa oltiin! Nämä ovat vain asioita jotka tulevat harjoittelemalla.

Ares sai kehuja, että on todella lahjakas. Itse en osaa vielä mitään, mutta ainakaan ei koirasta tarvitse huolehtia!

Tein vielä pienen kollaasin videon muodossa meijän reissusta.

Seuraavan kerran Ares pääsee paimentamaan mahdollsesti samaan paikkaan kesäkuussa tai viimeistään heinäkuussa eri paikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti