maanantai 11. toukokuuta 2015

Ares ja Harjavalta RN

Ares kävi kasvattajan pyynnöstä ensimmäisen kerran virallisessa näyttelyssä. Areshan on (näyttelpuolen)aussieksi todella kevytrunkoinen, pienipäinen ja jalkava uros. Lisäksi nenä on vielä inasen pinkki (virhe) ja toinen korva vallaton. Ares tarvitsee rutkasti aikaa ja massaa, ennenkun sen kanssa edes harkitaan palaamista takaisin kehiin.
Itse kattelin Harjavallan näyttelyä jo aikaisemmin, koska siellä oli sama tuomari kuin viimevuonna shelteillä. Tuomari oli todella mukava ja tiesin saavani hyvän kokemuksen koiralle. Ares kuitenkin on vielä todella kesken, joten jätin ajatuksen "hukkaan menevän rahan vuoksi". Kasvattaja kuitenkin houkutteli mukaan, jotta Ares saa hyvän kokemuksen tapahtumasta.

Lähdimme näyttelyyn ajatuksella, että jos hyväksytty tulos saadaan niin ollaan enemmän kuin tyytyväisiä. Ares on todella hötkyilevä ja sen on hankala rauhoittua. Näyttelypaikalla se nosti kierroksia, kiljui ja huusi. Ravaamisesta ei meinannut tulla mitään, sillä jos häntä ei saanut juoksemaan löysällä hihnalla lujaa, Ares peitsasi samantien. Lisäksi ongelmana oli se, että Areksen ollessa aivan älyttömän rakastava ihmisiä kohtaan, sen on hankala pysyä paikoillaan kun tuomari-täti häntä tutkii :D Nämä asiat jännittivät minua todella paljon.

Mentiin kuitenkin avoimin mielin ja tuloksena oli JUN H aivan areksen näköisellä arvostelulla.
"Correct size. Light bones. Head needs to be a bit stronger. Muzzle could be bit shorter. Ears set correct. Could be carried a bit better. Slightly arched topline. Cheast needs to be deeper. Needs more substance. Little bit loose in elbows. Correct hind quarters. In movement needs longer step and better extension."

Sain Areksen ravaamaan jotenkuten, vielä joutuu kyllä malttia tähän hommaan saada. Mutta se ravasi, eikä peitsannu! Tuomarin tutkiessa Aresta se seisoi hienosti paikallaan joka oli kyllä jo puolivoittoa. Eli kaikinpuolin onnistunut käynti!

Tuomari sanoi vielä arvostelun jälkeen, että syy arvosanalle on se, että Ares on todella kesken. Sanoi, että kunhan koira saa massaa vanhentuessaan, moni asia korjaantuu tämän myötä. 
Eli tuomari oli kaikenkaikkiaan samaa mieltä, kuin itsekin olen koirasta; aikaa (ja paljon).

Muuten kasvattajan koirilla meni päivä varsin mukavasti!
Areksen veli oli JUN ERI2. Areksen äidinäiti oli PN2 ROP-vet BIS4 veteraani. Kasvattajan punainen ulkomaantuonti oli hienosti JUK1 SA PU2 SERT. Mukana oli myös kasvattajan avo-luokan narttu todella kaljussa kunnossa, joka lopulta hienosti AVO ERI2.

Loppuvuoden näyttelysuunnitelmat ovat vielä avoinna. Atlas olisi mukava viedä johonkin korkkaamaan AVO-luokka. Tällähetkellä se olisi mukavassa turkissakin, mutta en tiedä onko kesällä mitään järkevää näyttelyä. Tai tiputtaako se kaiken turkin. Katsotaan :D

Lauma toivottaa hyvää kevättä kaikille!
 

4 kommenttia:

 1. Heitin teitä haasteella! http://yeedu.blogspot.fi/2015/05/haastellaan.html

  VastaaPoista
 2. Heh, löysinpä teidän bloginkin sattumalta! :) Mun täytyis joku pikku näyttely katsoa mistä yrittäis Häjylle sen pakollisen H:n saada, sit ei tarttis enää näyttelyitä miettiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos! :) Kyllä sen jostain saa. Meilläkin on vielä uudestaan tää edessä, mutta kyllä sille sen H saa kun kerran jo saatu.. :D

   Poista